Kystfjellseilas Måløy-Bergen

Fellestur

Fra dato
20. mai kl. 00:00
Til dato
28. mai kl. 13:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne, Båttur, Fjelltur, Seiling
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Fjordane (se kart)
Dette arrangementet har allerede startet!

Med skuta ”Golden Keel” skal vi utforske kysten mellom Måløy og Bergen. Underveis vil vi legge til ulike steder og gå turer på land, gjerne toppturer. Vi bor i båten i gjestehavner eller uthavner og står i fellesskap for alle oppgaver ombord med skipper og turledere i spissen.

NB! Turen arrangeres av Vandregruppa i DNT Oslo hvor alle turer arrangeres på dugnad basert på frivillig innsats. Turene er til kostpris dvs at alle, inkludert turlederne, betaler sine kostnader til reise, mat osv pluss sin del av fellesutgifter.

Turen er todelt med strekningen Måløy-Bergen som Del 1 og strekningen Bergen-Måløy som Del 2. Det er mulig å delta på en eller begge strekninger.

Del 1: Måløy - Bergen. Fredag 20. mai på ettermiddag/kveld etter reise fra Oslo. Vi seiler fra Måløy lørdag 21. mai og avslutter turen i Bergen lørdag 28.juni i tide til ettermiddagstoget fra Bergen. Kr.Himmelfartsdag er torsdag i denne uka.

Del 2:  Bergen -  Måløy.  Se egen turbeskrivelse 

Det er også mulig å gå ombord og avslutte på andre tidspunkter og steder dersom dette passer med ruta vi seiler. Ta gjerne kontakt også hvis tidspunktene ikke passer helt.

Rute og mulige opplevelser: Vi seiler ut fra Måløy og videre sørover til Bergen. Vi bytter mannskap der og velger så langt som mulig en annen rute nordover igjen til Måløy. Vi legger til ved fine turområder og andre spennende attraksjoner på ferden sørover og nordover. Vi bestemmer endelig rute underveis avhengig av vær og vind og hva deltakerne ønsker. Deltakerne er aktivt med på å utforme turen underveis.

Steder som er aktuelle å besøke er:

 • Det gamle handelsstedet Rugsund
 • Hornelen på 860 moh som er den høyeste sjøklippen i Europa ,
 • Bremanger med den 700 lange stranda Grotlesanden,
 • Lokalsamfunnet Kalvåg på Frøya,
 • Hovden med Nordsjøløypa til Kvannhovden fyr,
 • Batalden med tur til toppen på 491 moh. Her blir det kanskje også overnatting i uthavna på Hellersøy
 • Kinn med middelalderkirken som iflg sagnet ble bygd av irske munker på flukt fra England på 1000-tallet,
 • Bulandet med sine 365 øyer og det kjente sjømerket Alden eller Norske hesten som også har en fin uthavn.
 • Solund med enda flere øyer, topper og turruter - og ikke minst øya Utvær lengst vest i Norge.
 • Sør for Sognefjorden ligger det gamle handelsstedet Skjerjehamn i Gulen.
 • Videre nedover mot Bergen får vi en flott båttur gjennom Straumane med sine trange sund.

Turen passer for voksne som er glad i hav og sjø og i å gå tur i kystlandskap. Du trenger ikke kunne seile, men må være villig til å lære og ta i et tak med båt, seil og tau underveis. Det blir fort hektisk når vi skal legge til og fra kai. Deltakerne regnes ikke først fremst som passasjerer, men inngår som del av mannskapet under skipperens kommando. Vi deler på jobbene underveis inkludert matinnkjøp, matlaging og orden på båten. Det kan bli nødvendig å improvisere mht til opplegg og turer på land. Kystfjellseilaser passer derfor for aktive selvstendige turfolk som kan ta ansvar og bidra f.eks. der det er aktuelt å dele gruppen.

Ved behov lager vi et planleggingsmøte i Oslo for påmeldte som ønsker det.

Pris: Deltakerne ordner selv med reise til og fra båten og dekker reisekostnadene sine selv.

Vi bruker en privat båt til både overnatting og reise. Kostnadene til dette deles på alle deltakerne inkludert turlederne. Dette blir kr 4 500,- per person

Vi spleiser på maten om bord, ca 900,- kroner per person. 

Max antall om bord: 9 personer inkludert skipper og turledere.

Del 1 Måløy - Bergen:

 • Reise: Fra Oslo til Måløy fredag 20. mai f.eks med Vy buss . Vil du kjøre privatbil kan du raskt komme deg tilbake til bilen i Måløy med hurtigbåten Bergen-Nordfjord-Bergen. Se Norled.no
 • Hjemreise: Fra Bergen lørdag 28. mai f.eks. med ettermiddagstoget. 
 • Turledere: Kari Aanonsen og Kjell Hertaas  
 • Skipper og eier av båten: Harald Kolseth 
 • Påmelding: Fra 1. februar. Bruk knappen for påmelding i høyre marg 

Del 2  Bergen - Måløy: Se turbeskrivelse

Utstyr

Husk at det kan være kaldt på båten så ta med godt yttertøy og regnetøy. Redningsvester finnes ombord. Ta med gode tursko/fjellstøvler, vanlig turtøy og dagstursekk til turene vi tar i land. Du trenger sovepose, inneklær og lette sko til å ha innendørs på båten, mens du på dekk bør har sko sitter godt. Pakk i bag og ikke i sekk for å ha på båten.

Korona og smittevern

Dersom endringer i smittevernregler vil gjøre det umulig å arrangere turen vil den bli avlyst.

Vi vil i størst mulig grad være utendørs på båten og for øvrig kan vi fordele oss på salonger både over og under dekk. Det vil være to personer i lugarene med minst 1 meter avstand for soveplassene. Ved behov kan vi  organisere måltidene slik at det er mulig å holde 1 meters avstand. For øvrig må hver enkelt sikre nødvendig avstand ombord, også ved opphold i lugarene.

FHI's temasider om korona 

Vilkår for deltakelse:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i Vilkår for detagelse på frivillig organiserte turer

Om våre turledere
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

Husk å lese  Viktig informasjon fellesturer

Dette er en frivilligdrevet tur, der turleder selv har laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er ikke omfattet av lov om pakkereiser.

 

Kystfjellseilas Måløy-Bergen

Med skuta ”Golden Keel” skal vi utforske kysten mellom Måløy og Bergen. Underveis vil vi legge til ulike steder og gå turer på land, gjerne toppturer. Vi bor i båten ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Kari Aanonsen
 • Kjell Hertaas