Ta turen til Glittertind i dag!

Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Nå er det supre forhold til Glittertind - enten du velger å gå den til fots eller på ski!

Når du går Glittertind til fots, går du sommerruta opp som følger T-merka sti med gode varder. De siste 200 høydemetrene er på snø, men snøen er fast og fin å gå på. Det behøves ikke annet utstyr for å gå Glittertind enn gode tursko/fjellsko. 

På tur ned igjen kan du velge å 1) gå samme ruta ned igjen, eller 2) ta vinterruta ned igjen. Ved vinterruta ned fra Glittertind ligger det foreløpig snø langt nedover. Nå er det supre forhold ned denne ruta, og du kan gå, løpe eller ake på snøen ned. Vi leier ut rumpeakebrett i resepsjonen på Glitterheim.   Stopp akingen før siste bakkene ned til Steinbuvatnet, gå på beina ned resten.  Aking er mulig når det er forhold til det, blir det kaldt og hardt er det ikke anbefalt å ake ned.  Spør gjerne i resepsjonen i Glitterheim,  eller les oppslag på hytta.

Dersom du ønsker å gå på ski til Glittertind, følger du stien fra hytta opp til vinterruta. Det er ca 30 minutters gange før du får spent på deg skia, og herfra er det skiføre hele veien til topps! Det kan lønne seg å gå tidlig på dagen da føret gjerne blir litt sugent utover.


Turen til Glittertind fra Glitterheim tar ca 3-4 timer opp, og 1,5-2 timer ned igjen.

Skrevet av Oline Horten 24. juni 2020